Sloven�cina English Deutsch
Anton Nanut - častni umetniški vodja Slovenskega okteta

Lepo je bilo v Kanalu na Kogojevih dnevih. Izvajali smo izjemen program za občinstvo, ki je znalo ceniti in nagraditi naš trud. Odpihnili smo prah z nekaterih partitur, novim vdahnili življenje in jih pospremili v svet žive umetnosti. Gostili smo čudovitega umetnika in virtuoza na klarinetu gospoda Jožeta Kotarja, ki je našemu nastopu dodal visoko vrednost. Tudi zaradni njega je Kost postala skladba, ki jo boste lahko sedaj pogosteje slišali na koncertnih odrih.


Preplet živega muziciranja iz odlično spisanih partitur in možatega zanosa, se je ob koncu koncertnega programa v razgretem vzdušju nadgradila z uspešnicami iz oktetovega železnega repertoarja in... ja, še nekaj pomembnega se je zgodilo.

Živa vez prijateljstva in spoštljivega generacijskega sodelovanja, se je z roko v roki prepletla in nadgradila v častno listino, ki je šla iz rok sedanjega umetniškega vodje v roke nekdanjega. Z njo je maestro Anton Nanut postal častni umetniški vodja Slovenskega okteta. Hvala maestro! Se vidimo na naslednjih Kogojevih dnevih.


Priznanje maestru Antonu Nanutu PDF