Sloven�cina English Deutsch
Menjavajo se mesta, programi, obrazi...

Menjavajo se mesta, dvorane, programi, obrazi ...

Tako je zapisal Jože Humer v uvodu na zgoščenki Kaktus. Slovenski oktet je bil in bo dinamičen ansambel. Ko sem poleti 2000 opravil avdicijo in se pridružil zasedbi, nisem slutil, po kakšnih tirnicah bo teklo življenje in kakšne spremembe mi bo še prineslo. Prepevanje v Slovenskem oktetu je v vseh teh letih postalo moj način življenja ...

Življenje pa gre običajno svojo pot in iz dneva v dan prinaša odločitve, izzive in spremembe. Vanje sem zagrizel tudi jaz in se po tehtnem premisleku odločil, da zaradi obilice novih obveznosti opustim prepevanje v Slovenskem oktetu, hkrati pa svoje mesto prepustim novemu obrazu. Želim, da tudi s tem korakom oktet zasije v popolni podobi.

 

 

Vesel in hvaležen sem, da smo vsa ta leta kot uigrana skupina uspeli ohranjati, poleg poslanstva Slovenskega okteta, tudi pristne medsebojne odnose. In jih bomo tudi v prihodnje.

Spoštovane in spoštovani ljubitelji Slovenskega okteta, hvala tudi vam za vse prisrčne besede in spodbude. Brez vas oktet ne bi bil to, kar je.

Na svidenje na kakšnem od koncertov, kjer bom, tako kot vi, radostno prisluhnil Slovenskemu oktetu.

Rajko Meserko