Sloven�cina English Deutsch
Oktet v Križankah

Slovenski-oktet-v-krizankah-mala

Foto: Darja Štravs Tisu

Odzive v medijih, kritike in poročila s koncertov najdete tu:

Slovenski oktet je veselo in slovesno pred polnim avditorijem navdušenega občinstva stopil v novo obdobje svojega delovanja.

Vprašanje: „Kam naša gre pot…?” iz Kogojevega Requiema je na mestu. Odgovor se ponuja sam: po poti, ki so jo začrtali že naši predhodniki in na kateri se oktet tudi najbolje znajde. Aktualnost časa sicer vabi k novim izzivom in pestrim stilnim raznolikostim. Oktet se premišljeno odzove le na tista, kjer se dobro počuti in kjer ga zvesto občinstvo kljub temu hvaležno sprejema. Zavedamo pa se, da je najlepše na dobro uhojeni stezi ljudskega izročila in na neskončnih širjavah bogastva umetne pesmi.

Veseli smo časti, ki jo je Slovenskemu oktetu izkazal predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk s soprogo, gospo Barbaro Miklič Türk, in sprejel častno pokroviteljstvo nad koncertom ob 60. letnici.

Ponosni smo na naše častne člane: nekdanje pevce, umetniške vodje, predsednike, organizatorje,… ki so s svojim nesebičnim delom in požrtvovalnostjo gradili podobo in ime Slovenskega okteta. Njim gre zahvala, da so dali oktetu svoj talent, znanje in bogate izkušnje. Brez njih oktet danes ne bi stal na odru.

Velika zahvala velja našim družinam, da nas pri razdajanju za Slovenski oktet nesebično podpirajo.

In nenazadnje se zahvaljujemo našemu zvestemu občinstvu! Zadovoljni obrazi po koncertu in hvaležni stiski rok so naša največja nagrada. Stojte nam še naprej ob strani in bodite naša zvesta publika tudi v prihodnje!