Menjava2018

S hvaležnostjo se oziramo nazaj v čase, ko smo od naših starejših kolegov sprejeli poslanstvo Slovenskega okteta. Od tedaj mineva dvaindvajset let. Dvaindvajset let predanega muziciranja in iskanja pravega zvena se je skozi prizmo časa ujelo v lep preplet sobivanja na koncertnih odrih preživetih v iskrenem in zanosnem prepevanju. V tem času smo spletli mnoge vezi prijateljstva med pevci in občinstvom, ki nas je z zanimanjem sprejemalo in bodrilo v vztrajanju na naši poti. Veseli nas, da smo uspeli pridobiti na koncerte mlado občinstvo in se potrditi tudi tistim, ki so z veseljem poslušali oktet v mnogih generacijah pred nami.

Pred meseci smo objavili vest, da v svoje vrste vabimo nove pevce. Veseli nas, da se je odzvalo lepo število mladih pevcev, ki bi želeli sodelovati v sestavu. Na avdicijah smo izbrali dva mlada tenorista, ki bosta z veseljem nadaljevala pot svojih predhodnikov.

Od aktivnega prepevanja v Slovenskem oktetu se po dolgih letih delovanja v ansamblu počasi poslavljata tenorista Vladimir Čadež in Rajko Meserko, ki sprejemata nove karierne izzive. Hvaležni smo jima za vse lepe trenutke in čas, ki sta ga z vso predanostjo posvetila Slovenskemu oktetu. V desetletjih se je nabralo vtisov za cel roman. Z željo, da bi se še naprej srečevali ter obujali lepe trenutke našega skupnega sobivanja, se jima najlepše zahvaljujemo za dolgoletno sodelovanje v Oktetu ter jima želimo vse najboljše na novih poteh.

Vas, drago občinstvo, pa vabimo na naše nastope, da prisluhnete kako zveni Slovenski oktet v novi zasedbi.